Vier ovens, vele mogelijkheden … Stomende innovaties? U ontdekt ze bij AEG dat op Batibouw uitpakt met een zeer compleet gamma aan ovens met stoom. Afhankelijk van het budget en de culinaire ambities biedt AEG nu de keuze uit vijf mogelijkheden in de vorm van state-of-the-art ovens die door middel van stoom de gerechten naar een hoger niveau weten te tillen en de gastronomische mogelijkheden verder uitbreiden. Stoom op maat, en dit in de vorm van een indrukwekkende line-up van toestellen met beproefde AEG kwaliteit PlusSteam, ThermicSteam, ProCombi & ProCombi Plus. ProCombi Plus: automatische stoomoven met sous-vide functie. Het neusje van de (gestoomde) zalm is deze AEG ProCombi Plus, een innovatieve en bijzonder intelligente combi-stoomoven met FullTaste Steam System en vochtsensor die steeds voor de juiste hoeveelheid stoom zorgt. De sous-vide functie maakt het bovendien mogelijk culinair hoogstaande resultaten te bekomen. LStoom heeft zijn nut in de keuken al meer dan bewezen. Na de professionele chef weten nu ook de hobbykoks thuis de voordelen van een oven met stoom te appreciëren. Omdat niet iedereen de ruimte en het budget heeft voor een extra stoomoven blijken vooral de multifunctionele combi-stoomovens en hetelucht ovens met additionele stoom in de lift te zitten. Door stoom toe te voegen aan de traditionele bereiding garanderen de AEG ovens trouwens een uitmuntend bak- en braadresultaat, bijvoorbeeld voor brood en gebraad: gelijkmatig gegaard, sappig binnenin en krokant aan de buitenkant. De vochtige lucht voorkomt dat de ingrediënten uitdrogen en brengt de warmte ook efficiënter over dan droge hete lucht. Hierdoor mag de temperatuur lager worden ingesteld en wordt er energie bespaard. Bovendien kunnen zowel de AEG ProCombi als ProCombi Plus ovens gebruikt worden als volwaardige stoomoven - 100% stoom - voor het bereiden van vis en groenten met een maximaal behoud van vitaminen, mineralen, smaak, kleur en textuur. Of hoe lekker ook gezond kan zijn. Zeer breed assortiment Al deze voordelen maken dat AEG voor 100% inzet op stoom met een vervollediging van het ovengamma waarin iedere consument zijn gading vindt. Zo is er onder meer het nieuwe instapmodel: de multifunctionele PlusSteam oven met toegevoegde stoom waarmee men een vochtig ovenklimaat creëert… ideaal voor zelfgebakken brood en gebak. Voor wie uit is op net iets meer culinaire mogelijkheden én ultiem onderhoudsgemak is er de ThermicSteam oven met Pyroluxe Plus en de mogelijkheid om ook vis en groenten te stomen dankzij de optionele glazen S.Steamkit ovenschaal. Voor fijnproevers op zoek naar culinaire perfectie en de mogelijkheden van een full combi-steamer - die men dus zowel als heteluchtoven, al dan niet met toegevoegde stoom, én als volwaardige stoomoven kan gebruiken - presenteert AEG nu drie ovenmodellen: de reeds beproefde ProCombi met bewezen doeltreffendheid, de vorig jaar gelanceerde ProCombi Plus met automatische vochtsensor en sous-vide functie om vacuüm verpakte ingrediënten op lage temperatuur te garen. Intelligent en intuïtief De ProCombi Plus staan garant voor intelligent en intuïtief gebruiksgemak. Dit is onder meer te danken aan de geavanceerde vochtigheidssensor en een FullTaste-stoomsysteem dat automatisch de exacte hoeveelheid stoom garandeert voor elk gerecht. Dankzij deze innovatieve technologie zorgt deze combi-stoomoven voor een perfect resultaat, zowel bij het braden van vlees, stomen van groenten, bakken van soufflés en het garen van vacuüm verpakte gerechten aan lage temperatuur. Bij de 100%-stoomfunctie, ook geschikt voor het zacht stomen van onder meer vis en groenten, kan men bij de Pro Combi Plus inderdaad een speciale sous-vide optie inschakelen waarbij de temperatuur tot op de graadnauwkeurig kan worden ingesteld. Daarnaast zijn er ook diverse functies mogelijk die stoom combineren: 50% stoom en 50% hete lucht voor het garen van diepgevroren voedsel en 75% plus 25% stoom voor zacht én mooi gebruind vlees, gevogelte, gebak en brood. Uiteraard biedt de oven ook nog functies voor traditioneel bakken, braden en grillen. Dankzij de ThermiC°Air-functie wordt de warmte in de oven gelijkmatig verdeeld wanneer men gebruik maakt van hete lucht. Voor een gelijkmatige en perfecte garing. Gebruiks- en onderhoudvriendelijk TAlles werd in het werk gesteld om het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Alle ProCombi Plus modellen hebben een VarioGuide die toegang geeft tot een hele waaier aan gerechten waarvoor de oven automatisch de juiste temperatuur, vochtigheid en kooktijd regelt. Daarnaast heeft de intelligente ProCombi Plus ook nog een receptenmenu met de ingrediënten en bereidingswijze van 220 gerechten. En wat met het onderhoud? Dankzij het stoomreinigingsprogramma wordt het vuil losgeweekt en laat het zich gemakkelijk verwijderen. Alle ProCombi Plus modellen, ook verkrijgbaar in een compacte uitvoering van 45 cm, hebben een uitneembaar waterreservoir dat zich onder de kraan laat bijvullen. Wat het energielabel betreft, kunnen alle ovens uit deze AEG ProCombi Plus reeks een lovenswaardige A+ voorleggen. Pagina 249
Pagina 251Voor brochures, online edities en reclamefolders zie het Online Touch CMS beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een e-commerce shop in uw uitgaven.
BOUWEN & VERBOUWEN Lees publicatie 10022Home